parallax background

„Više reči o…“ Zakonskoj regulativi u Srbiji i regionu

19/07/2017
„Više reči o…“ Beogradskoj nedelji ponosa i Paradi ponosa
19/07/2017
„Više reči o…“ LGBTIQAP kulturi
19/07/2017
 

Grupa za podršku mladim LGB osobama „IZAĐI“ iz Novog Sada realizuje projekat „Unapređenje razumevanja položaja LGBTI populacije u Srbiji“, u okviru kojeg su pripremljene i snimljene emisije edukativnog karaktera pod nazivom „Više reči o…“.

Emisije za cilj imaju da informišu opštu populaciju o životnim iskustvima LGBTIQAP zajednice kroz razgovor sa sagovornicama i sagovornicima koji predstavljaju ovu zajednicu, kao i podizanje svesti opšte populacije na nivo diskriminacije i nasilja nad LGBTIQAP populacijom, zasnovanim na sveprihvaćenim stereotipima i predrasudama. Pored predstavljanja svake „pod-zajednice“ iz spektra LGBTIQAP, u emisijama će se govoriti i o nekoliko organizacija koje za svoj glavni cilj imaju očuvanje ljudskih prava LGBTIQAP osoba u Srbiji i regionu.

Serijal emisija je nastao nakon šestodnevnog treninga na kojem je formirana grupa za pripremu radio emisija. Sve emisije predstavljaju proizvod rada ove grupe koju čine Tanja, Marija i Filip, koje ćete imati prilike da upoznate tokom emisija, dok su čitav proces pratili i usmeravali Cecilija i Dragan, svojim savetima i sugestijama.

U današnjoj emisiji govorićemo Više reči o Zakonskoj regulativi u Srbiji i regionu, kada je u pitanju očuvanje ljudskih prava LGBTIQAP osoba.

U razgovoru sa Jovankom, govorićemo više reči o Zakonima koji postoje u Srbiji, o njihovim prednostima i nedostacima, kao i o nacrtima Zakona koji su u procesu za izglasavanje, a tiču se zaštite prava LGBTIQAP osoba. Smatramo da je veoma važno da svaka osoba bude upoznata sa zakonskim regulativima i sa svojim pravima koje kao građanin/ka ove zemlje zavređuje, kao i da zna gde može da pronađe sve potrebne informacije.

Linkove svih emisija je moguće (i poželjno) podeliti na društvenim mrežama i drugim internet sajtovima. Ukoliko želite da imate i originalni snimak emisije, pozivamo vas da nam uputite zahtev na e-mail adresu izadji@podrska.in.rs i u najkraćem roku ćemo vam dostaviti traženu emisiju/e.

Projekat „Unapređenje razumevanja položaja LGBTI populacije u Srbiji“ finansijski je podržan od Fondacije za otvoreno društvo, Srbija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *