parallax background

„Više reči o…“ Beogradskoj nedelji ponosa i Paradi ponosa

19/07/2017
„Više reči o…“ beogradskoj organizaciji „DA SE ZNA!“
19/07/2017
„Više reči o…“ Zakonskoj regulativi u Srbiji i regionu
19/07/2017
 

Grupa za podršku mladim LGB osobama „IZAĐI“ iz Novog Sada realizuje projekat „Unapređenje razumevanja položaja LGBTI populacije u Srbiji“, u okviru kojeg su pripremljene i snimljene emisije edukativnog karaktera pod nazivom „Više reči o…“.

Emisije za cilj imaju da informišu opštu populaciju o životnim iskustvima LGBTIQAP zajednice kroz razgovor sa sagovornicama i sagovornicima koji predstavljaju ovu zajednicu, kao i podizanje svesti opšte populacije na nivo diskriminacije i nasilja nad LGBTIQAP populacijom, zasnovanim na sveprihvaćenim stereotipima i predrasudama. Pored predstavljanja svake „pod-zajednice“ iz spektra LGBTIQAP, u emisijama će se govoriti i o nekoliko organizacija koje za svoj glavni cilj imaju očuvanje ljudskih prava LGBTIQAP osoba u Srbiji i regionu.

Serijal emisija je nastao nakon šestodnevnog treninga na kojem je formirana grupa za pripremu radio emisija. Sve emisije predstavljaju proizvod rada ove grupe koju čine Tanja, Marija i Filip, koje ćete imati prilike da upoznate tokom emisija, dok su čitav proces pratili i usmeravali Cecilija i Dragan, svojim savetima i sugestijama.

U današnjoj emisiji govorićemo Više reči o Beogradskoj nedelji ponosa i Paradi ponosa

Nedelja ponosa ili Prajd je godišnji događaj posvećen pravima LGBTTIQ zajednice. Prajd je javni, politički skup lezbejki, gej muškaraca, biseksualnih, transrodnih, transeksualnih, interpolnih i kvir osoba. Prajd podržava sve rodne i seksualne manjine bez ikakve diskriminacije. Polazeći od činjenice da su ljudska prava univerzalna, Prajd podržava borbu za sva ljudska prava. Beograd Prajd je deo međunarodnog Prajd pokreta koji svoje korene ima u Stonvolskoj pobuni kojom je započeo Prajd pokret.

Poslušajte našu današnju emisiju i, uz Mariju i njenog gosta Marka, saznajte više reči o do sada održanim Nedeljama ponosa, kao i neke detalje o ovogodišnjem Prajdu koji se planira za 17. septembar. Pozivamo sve da nam se pridruže na ovogodišnjem Prajdu i da zajedno šetamo „ZA PROMENU“.

Linkove svih emisija je moguće (i poželjno) podeliti na društvenim mrežama i drugim internet sajtovima. Ukoliko želite da imate i originalni snimak emisije, pozivamo vas da nam uputite zahtev na e-mail adresu izadji@podrska.in.rs i u najkraćem roku ćemo vam dostaviti traženu emisiju/e.

Projekat „Unapređenje razumevanja položaja LGBTI populacije u Srbiji“ finansijski je podržan od Fondacije za otvoreno društvo, Srbija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *